Text
Upphov: Okänd. Stockholms stadsarkiv

Recept för att laga god mat av mindre smakliga delar av djurkroppar

I tiden kring 1910-talet var priserna på mat väldigt höga i Stockholm. Detta ledde till starten på en politisk diskussion i stadsfullmäktige (idag kommunfullmäktige) om hur man skulle kunna nå ut till allmänheten med tips på hur man kunde laga näringsrik och god mat till en lägre kostnad. 1912 gav stadsfullmäktige slakthus- och saluhalsstyrelsen i uppdrag att starta en kommitté för att bedriva upplysningsverksamhet i frågan.  Kommittén ordnade bland annat gratis föredrag och kurser om tillagning av billiga, näringsrika och smakliga maträtter. Kurserna blev väldigt populära och hölls under flera år. Här är några av de recept som lärdes ut och tillagades vid utbildningarna. Läs här om hur du tillagar en pudding av kojuver eller griljerar en kalvhjärna!

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad