Styckning på stadens torg, latrinpråmar vid kajerna och råttjakt på bakgårdarna. I KÖTT & BLOD, s. 20-35.
Text
Författare: Johnson, Anders, f.1955, Kroon, Eta, Brundin, Anders (f. 1965). Utbildningsförvaltningen

Styckning på stadens torg, latrinpråmar vid kajerna och råttjakt på bakgårdarna. I KÖTT & BLOD, s. 20-35

Slakthusområdet i Johanneshov 100 år
Mat, människor och miljöer i Stockholms historia

Slakthusområdet i Johanneshov har sedan 1912 varit ett centrum för Stockholms köttförsörjning. Jubileumsboken KÖTT & BLOD (2012) är en dokumentation av hur området har utvecklats under hundra år.

KÖTT & BLOD är också en kokbok med moderna recept på klassiska rätter från tio decennier. Från Raggmunk med fläsk till oxkind med surkål.

I det här utdraget kan du läsa om livsmedelshanteringen i Stockholm vid 1800-talets slut och om diskussionerna som ledde fram till beslutet att bygga Slakthusområdet för att få en mer kontrollerad och hygienisk kötthantering.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad